O stranici

Zašto je Digitalni um jedinstven

Upravo čitaš ove retke jer si kreativac i imaš taj osjećaj da ne koristiš svoj puni potencijal, a trebao bi? Dosada je prava riječ kojom bi opisao svoj posao? Uvijek nešto tražiš i istražuješ, a ne možeš naći?

Želiš li samo naučiti nešto novo, napraviti zaokret u karijeri ili možda čak započeti s nečim na web-u, a treba ti “odskočna daska” u obliku informacije kako napraviti taj prvi korak, na pravom si mjestu.

Ideja bloga

Digitalni um je blog koji ti želi pružiti osnovne informacije o tome kako početi s nečim na web-u. Fokus je na platformi WordPress, zato što je on najjednostavniji za početnike, a u isto vrijeme dovoljno moćan da možeš pokrenuti svoj osobni ili poslovni blog, dijeliti recepte, pokazati svijetu svoj kreativni portfolio i još mnogo toga.

Međutim, kako ljudi ne dolaze na stranicu odmah kada bude “online”, pitanje je kako ih privući da dođu i konzumiraju tvoj super sadržaj. Tu nastupaju mali trikovi digitalnog marketinga.

Izradnja web stranice

Kako je nastao blog

Krajem 2016, završio sam tromjesečnu edukaciju o digitalnom marketingu na Algebri. Tu sam naučio puno, od toga kako početi pisati blog do kako ga izreklamirati na društvenim mrežama i Google-u. Tada je Digitalni um i nastao, a sami tečaj me potaknuo da krenem u daljnje istraživanje rada preko web-a.

Investirao sam svoje vrijeme i novac u razne tečajeve na koje sam postepeno nailazio, počevši od video montaže i kratkih video-animacija u svrhu izrade reklamnih materijala, preko programa za grafički dizajn i rad s fotografijama, pa sve do web dizajna.

Na tom putu, naučio sam koje alate i tehnike koristiti u kreiranju web stranica, te koje izvore koristiti za skidanje fotografija, ilustracija i video klipova na legalan i cjenovno prihvatljiv način. I sada imam želju to znanje podijeliti s tobom.

Autor: Kristian Bašić

Bok, moje ime je Kristian Bašić. Početkom 2016. dao sam otkaz na svome poslu u korporaciji jer sam shvatio da ne želim više raditi ono što drugi žele već se posvetiti samom sebi i biti sam sebi šef. Ali, nisam znao s čime započeti. Nakon odmora od nekoliko mjeseci, počeo sam istraživati mogućnosti na internetu.

Osjećam tvoju brigu

2016. godine krenuo sam kao potpuna neznalica, nisam čak niti Facebook koristio jer mi nije trebao. Kroz ove dvije godine sam, istražujući, prošao kroz razna znanja i totalno razumijem tvoju zabrinutost.

Sigurno se pitaš…

  • Trebaš li znati kodirati? Apsolutno ne, ni ja to ne znam.
  • Što ako zapneš na nekim tehničkim detaljima? Upravo iz toga razloga je i nastao ovaj blog, da te vodi kroz resurse koji ti mogu pomoći u tome.

Cilj mi je pisati blog tutorijale o WordPressu i implementaciji digitalnog marketinga. Volio bih da Digitalni um može biti tvoj “one-stop” vodič za sve što trebaš znati.

Pošto se niti ja ne osjećam stručnjakom u ovom području, također želim učiti s tobom, a nedavno sam pročitao sljedeće: