Učitavanje
Pravila privatnosti

Pažljivo pročitajte Pravila privatnosti prije korištenja ove internetske stranice.

Pravila privatnosti za digitalnium.info

Ova web stranica prikuplja neke osobne podatke svojih korisnika.

Vlasnik i voditelj obrade podataka

Kristian Bašić, Ribnjak 30, 10000 Zagreb

E-mail kontakta vlasnika: info@digitalnium.info

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, registracijski obrazac, obrazac za kupovinu, obrazac za upis na newsletter) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

U ovim Pravilima privatnosti navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.

Način i mjesto obrade podataka

Metode obrade

Vlasnik poduzima odgovarajuće sigurnosne mjere kako bi spriječio neovlašteni pristup, otkrivanje, izmjenu ili neovlašteno uništenje podataka. 
Obrada podataka vrši se korištenjem računala i / ili alata omogućenih informacijama, slijedeći organizacijske postupke i načine koji su strogo povezani s naznačenim ciljevima. Osim Vlasnika, u nekim slučajevima, Podaci mogu biti dostupni određenim vrstama zaduženih osoba koje su uključene u rad ove web stranice (administracija, prodaja, marketing, pravna administracija sustava) ili vanjske strane (kao što su treće strane, davatelji tehničkih usluga, prijevoznici pošte, pružatelji usluga hostinga, IT tvrtke, komunikacijske agencije), koje je, ako je potrebno, imenuje Vlasnik kao izvršitelje obrade podataka. Ažurirani popis tih stranaka može biti zatražen od Vlasnika u bilo kojem trenutku.

Pravna osnova za obradu

Vlasnik može obraditi Osobne podatke koji se odnose na Korisnike ako se primjenjuje jedno od sljedećeg:

 • Korisnici su dali svoju privolu za jednu ili više konkretnih ciljeva. Napomena: Prema nekim zakonima Vlasnik može dopustiti obradu osobnih podataka sve dok Korisnik ne prihvati tu obradu (“isključivanje”), a da se ne mora oslanjati na suglasnost ili neku od sljedećih pravnih osnova. Međutim, to se ne primjenjuje kad god je obrada osobnih podataka podložna europskom zakonu o zaštiti podataka;
 • pružanje podataka je neophodno za izvršenje ugovora s Korisnikom i / ili za bilo koje predugovorene obveze iz njega;
 • obrada je neophodna za poštivanje zakonske obveze kojoj je Vlasnik predmet;
 • obrada se odnosi na zadatak koji se obavlja u javnom interesu ili u obavljanju službene ovlasti Vlasnika;
 • obrada je neophodna u svrhu legitimnih interesa koje vodi Vlasnik ili treća strana.

U svakom slučaju, Vlasnik će rado pomoći u razjašnjavanju specifične pravne osnove koja se odnosi na obradu, a osobito je li pružanje osobnih podataka zakonski ili ugovorna obveza ili uvjet koji je neophodan za sklapanje ugovora.

Mjesto

Podaci se obrađuju u poslovnim uredima Vlasnika i na drugim mjestima na kojima se nalaze stranke uključene u obradu. 

Ovisno o lokaciji korisnika, prijenos podataka može uključivati prijenos podataka korisnika u neku drugu zemlju osim vlastitu. Da biste saznali više o mjestu obrade takvih prenesenih podataka, korisnici mogu provjeriti odjeljak koji sadrži pojedinosti o obradi osobnih podataka.

Korisnici također imaju pravo saznati o pravnoj osnovi prijenosa podataka u zemlju izvan Europske unije ili bilo kojoj međunarodnoj organizaciji kojom se uređuje međunarodno javno pravo ili uspostaviti dvije ili više država, kao što je UN, te o poduzetim sigurnosnim mjerama od strane Vlasnika kako bi zaštitili svoje podatke. 

Ako se takav prijenos odvija, korisnici mogu saznati više provjerom relevantnih odjeljaka ovog dokumenta ili se obratiti vlasniku koristeći podatke navedene u odjeljku za kontakt.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju dokle god to zahtijeva svrha za koju su prikupljeni. Ako napišete komentar, tada komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Stoga:

 • Osobni podaci prikupljeni za svrhe vezane uz obavljanje ugovora između Vlasnika i Korisnika bit će zadržani sve dok se takav ugovor ne provede u potpunosti.
 • Osobni podaci prikupljeni u svrhu legitimnih interesa Vlasnika zadržavaju se koliko god je potrebno za ispunjenje takvih svrha. Korisnici mogu pronaći određene informacije vezane uz legitimne interese koje vodi vlasnik u relevantnim točkama ovog dokumenta ili kontaktiranjem vlasnika.

Vlasniku se može dopustiti zadržavanje Osobnih podataka duže vrijeme, kada Korisnik da suglasnost za takvu obradu, pod uvjetom da takav pristanak nije povučen. Nadalje, Vlasnik može biti dužan čuvati osobne podatke na duži vremenski rok, kada to zahtijeva, radi obavljanja zakonske obveze ili po nalogu tijela. 

Nakon što istekne razdoblje čuvanja, osobni se podaci brišu. Stoga pravo na pristup, pravo na brisanje, pravo na ispravak i pravo na prenosivost podataka ne mogu se provesti nakon isteka roka čuvanja.

Svrha obrade

Prikupljaju se podaci o korisniku kako bi omogućili Vlasniku pružanje svojih usluga, kao i za sljedeće svrhe: Google Analytics, upravljanje oznakama, interakcija s vanjskim društvenim mrežama i platformama, komentiranje sadržaja, remarketing i behavioralno ciljanje, kontaktiranje korisnika, prikazivanje sadržaja s vanjskih platformi i slanje emailova.

Korisnici mogu pronaći daljnje detaljne informacije o takvim oblicima obrade te o specifičnim Osobnim podacima koji se koriste za svaku svrhu u odgovarajućim točkama ovog dokumenta.

Detaljne informacije o obradi osobnih podataka

Osobni se podaci prikupljaju u sljedeće svrhe i koriste sljedeće usluge:

Povezani sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati povezani (ugrađeni) sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Povezani sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim povezanim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s tim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitika

Usluge sadržane u ovom odjeljku omogućuju vlasniku praćenje i analizu web prometa te se može koristiti za praćenje ponašanja korisnika.

GOOGLE ANALITIKA (GOOGLE INC.)

Google Analytics servis je usluga web analize tvrtke Google Inc. (“Google”). Google koristi prikupljene podatke za praćenje i ispitivanje upotrebe ove web stranice, priprema izvješća o svojim aktivnostima i dijeljenje s ostalim Google uslugama. 
Google može prikupljati prikupljene podatke za kontekstualizaciju i prilagodbu oglasa vlastite oglasne mreže.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti   –   Isključi .

POKRETANJE KONVERZIJA ZA FACEBOOK ADS (FACEBOOK, INC.)

Praćenje pretvorbe Facebook oglasa usluga je analitike tvrtke Facebook, Inc. koja povezuje podatke s mreže Facebook oglašavanja s akcijama koje se izvode na ovoj web stranici.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti .

Kontaktiranje korisnika

KONTAKTNI OBRAZAC (OVA WEB STRANICA)

Popunjavanjem obrasca za kontakt s podacima, Korisnik ovlašćuje ovu web stranicu da koristi ove podatke kako bi odgovorila na zahtjeve za informacijama, citatima ili bilo kakvu drugu vrstu zahtjeva, kako je naznačeno zaglavljem obrasca.

Prikupljeni osobni podaci: adresa e-pošte i ime.

MAILING LISTA ILI NEWSLETTER (OVA WEB STRANICA)

Registriranjem na mailing listu ili za bilten, korisnička e-adresa će biti dodana na popis kontakata onih koji mogu primati poruke e-pošte koje sadrže podatke o komercijalnoj ili promotivnoj prirodi vezane uz ovu web stranicu. Vaša adresa e-pošte može se dodati i na ovaj popis kao rezultat prijave na ovu web stranicu ili nakon kupnje.

Prikupljeni osobni podaci: adresa e-pošte i ime.

Komentiranje sadržaja

Usluge komentiranja sadržaja omogućuju korisnicima da objavljuju svoje komentare o sadržaju ove web stranice. 

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako bi lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/  Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Ako je instalirana usluga za komentiranje sadržaja od treće strane, ona još uvijek može prikupljati podatke o prometu za stranice na kojima je servis za komentare instaliran, čak i kada korisnici ne koriste uslugu komentiranja sadržaja.

FACEBOOK KOMENTARI (FACEBOOK, INC.)

Facebook Komentari su usluga za komentiranje sadržaja koje pruža Facebook, Inc. omogućavajući Korisniku dopuštanje pisanja komentara i dijeljenja na Facebook platformi.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti .

IZRAVNI SUSTAV KOMENTIRANJA (NA WEB STRANICI)

Ova web stranica ima svoj unutarnji sustav komentiranja sadržaja.

Prikupljeni osobni podaci: adresa e-pošte i ime.

Prikaz sadržaja s vanjskih platformi

Ovom vrstom usluge možete pogledati sadržaj koji je hostan na vanjskim platformama izravno sa stranica ove web stranice i komunicirati s njima. 
Ova vrsta usluge može i dalje prikupljati podatke o web prometu za stranice na kojima je usluga instalirana, čak i kada ih korisnici ne koriste.

GRAVATAR (AUTOMATTIC INC.)

Gravatar je slika za vizualizaciju koju pruža tvrtka Automattic Inc. koja ovu web stranicu dopušta da sadrže takve sadržaje na svojim stranicama. 
Imajte na umu da ako se Gravatarove slike koriste na obrascima za komentare, adresa e-pošte ili njezine dijelove komentara može se poslati na Gravatar – čak i ako se komentator nije prijavio za tu uslugu.

Prikupljeni osobni podaci: adresa e-pošte i podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti .

YOUTUBE VIDEO WIDGET (GOOGLE INC.)

YouTube je servis za video sadržaje koje pruža Google Inc,. koja dopušta ovoj web stranici da sadržava YouTube videee na svojim stranicama.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti .

VIMEO VIDEO (VIMEO, LLC)

Vimeo je servis za video sadržaje koje pruža Vimeo, LLC, koja omogućuje ovoj web stranici da sadržava Vimeo videe na svojim stranicama.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti .

GOOGLE FONTS (GOOGLE INC.)

Google fontovi je tipografska vizualizacijska usluga koju pruža Google Inc. koja dopušta ovoj web stranici da sadržava takav sadržaj na svojim stranicama.

Prikupljeni osobni podaci: podaci o korištenju i razne vrste podataka kako je navedeno u pravilima o privatnosti usluge.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti . Privacy Shield sudionik.

Interakcija s društvenim mrežama i vanjskim platformama

Ova vrsta usluge omogućuje interakciju s društvenim mrežama ili drugim vanjskim platformama izravno sa stranica ove web stranice. 
Interakcija i informacije dobivene putem ove web stranice uvijek podliježu postavkama privatnosti korisnika za svaku društvenu mrežu. 
Ova vrsta usluge može i dalje prikupljati podatke o prometu za stranice na kojima je usluga instalirana, čak i ako ih korisnici ne upotrebljavaju.

TWITTER TWEET GUMB I DRUŠTVENI WIDGETI (TWITTER, INC.)

Twitter gumb i društveni widgeti su usluge koje omogućuju interakciju s društvenom mrežom Twitter koju pruža Twitter, Inc.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti .

FACEBOOK LIKE GUMB I DRUŠTVENI WIDGETI (FACEBOOK, INC.)

Gumb Facebook Like i društveni widgeti su usluge koje omogućuju interakciju s društvenom mrežom Facebook koju pruža Facebook, Inc.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti .

LINKEDIN GUMB I DRUŠTVENI WIDGETI (LINKEDIN CORPORATION)

LinkedIn gumb i društveni widgeti su usluge koje omogućuju interakciju s LinkedIn društvenom mrežom tvrtke LinkedIn Corporation.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti .

Upravljanje kontaktima i slanje poruka

Ova vrsta usluge omogućuje upravljanje bazom podataka kontakata e-pošte, telefonskih kontakata ili bilo koje druge informacije za kontakt radi komuniciranja s Korisnikom. 
Te usluge također mogu prikupljati podatke o datumu i vremenu kada je korisnik pregledao poruku, kao i kada je korisnik stupio u interakciju s njom, primjerice klikom na veze uključene u poruku.

MAILCHIMP (ROCKET SCIENCE GROUP LLC)

Mailchimp je servis za upravljanje i slanje email poruka koju pruža Rocket Science Group LLC.

Prikupljeni osobni podaci: adresa e-pošte i ime.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti .

Remarketing i behavioralno ciljanje

Ova vrsta usluge omogućuje ovoj web stranici i njegovim partnerima informiranje, optimizaciju i posluživanje oglašavanja na temelju korisnikovog korištenja ove web stranice. 
Ta se aktivnost provodi praćenjem podataka o upotrebi i pomoću kolačića koji se prenose partnerima koji upravljaju aktivnostima remarketinga i behavioralnog ciljanja. 
Osim što može odustati od bilo koje od usluga u nastavku, korisnik može isključiti upotrebu kolačića usluge treće strane tako što će posjetiti  Stranicu za odjavu s mrežne oglašivačke inicijative .

FACEBOOK REMARKETING (FACEBOOK, INC.)

Facebook Remarketing je usluga za remarketing i ponašanje koje pruža tvrtka Facebook, Inc. koja povezuje aktivnost ove web stranice s Facebook oglašivačkom mrežom.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti   –   Isključi .

FACEBOOK CUSTOM AUDIENCE (FACEBOOK, INC.)

Facebook prilagođena publika jest usluga za remarketing i ciljanje ponašanja koje pruža Facebook, Inc. koja povezuje aktivnost ove web stranice s Facebook oglašivačkom mrežom.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i adresa e-pošte.

Mjesto obrade: Sjedinjene Američke Države –   Pravila o privatnosti   –   Isključi .

Koja prava imate nad svojim podacima

Korisnici mogu ostvariti određena prava u vezi s podacima koje je obradio Vlasnik. Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje one podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Konkretno, Korisnici imaju pravo učiniti sljedeće:

 • Pravo na povlačenje privoleKorisnici imaju pravo povući suglasnost ako su prethodno dali pristanak na obradu osobnih podataka.
 • Pravo na podnošenje prigovora. Korisnici imaju pravo prigovora na obradu svojih podataka, ako se obrada provodi na pravnoj osnovi, a ne privole. Daljnje pojedinosti navedene su u odjeljku koji slijedi.
 • Pravo na pristup podacima i uvid u podatke, te pravo na informiranost o obradi osobnih podataka. Korisnici imaju pravo saznati hoće li Vlasnik obraditi njihove podatke, dobiti podatke u vezi s određenim aspektima obrade i dobiti kopiju podataka koji se obrađuju.
 • Pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni. Korisnici imaju pravo provjeriti točnost podataka i zatražiti ažuriranje ili ispravljanje podataka.
 • Pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora. Korisnici imaju pravo, pod određenim okolnostima, zatražiti brisanje svojih podataka.
 • Pravo na prenosivost podataka. Korisnici imaju pravo dobiti svoje podatke u strukturiranom, uobičajenom i računalno čitljivom formatu i, ako je to tehnički izvedivo, prenijeti ih drugom voditelju obrade podataka. 

Pojedinosti o pravu prigovora na obradu

Kada se osobni podaci obrađuju radi javnog interesa, u obavljanju službene dužnosti stečene kod Vlasnika ili u svrhe legitimnih interesa koje vodi Vlasnik, Korisnici mogu prigovoriti takvoj obradi pružajući osnovu koja se odnosi na njihovu konkretnu situaciju koja opravdava prigovor.

Ako se njihovi Osobni podaci obrađuju u svrhu izravnog marketinga, tada Korisnici trebaju znati da mogu prigovoriti na obradu u bilo kojem trenutku bez ikakvog opravdanja. Da biste saznali da vlasnik obrađuje osobne podatke u svrhu izravnog marketinga, pročitajte sljedeće točke ovog dokumenta.

Kako ostvariti ta prava

Svi zahtjevi za ostvarivanje Korisničkih prava mogu se uputiti Vlasniku kroz pojedinosti o kontaktu navedene u ovom dokumentu. Ti se zahtjevi mogu ostvariti besplatno, a Vlasnik će ih riješiti što je ranije moguće i uvijek u roku od mjesec dana.

Politika kolačića

Ova web stranica koristi kolačiće. Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Da biste saznali više i za detaljnu obavijest o kolačićima, možete pročitati Politiku kolačića .

Dodatne informacije o prikupljanju i obradi podataka

Pravne radnje

Osobni podaci Korisnika mogu se koristiti u pravne svrhe od strane Vlasnika na Sudu ili u fazama koje dovode do mogućih pravnih radnji koje proizlaze iz nepravilne upotrebe ove web stranice ili povezanih usluga. 
Korisnik izjavljuje da je svjestan da Vlasniku može zatražiti otkrivanje osobnih podataka na zahtjev javnih tijela.

Dodatne informacije o osobnim podacima korisnika

Osim informacija sadržanih u ovim pravilima privatnosti, ova web stranica može Korisniku pružiti dodatne i relevantne informacije o određenim uslugama ili prikupljanju i obradi osobnih podataka na zahtjev.

Zapisnici sustava i održavanje

U svrhu rada i održavanja, ova web stranica i usluge treće strane mogu prikupljati datoteke koje bilježe interakciju s ovom web stranicom (dnevnici sustava) u tu svrhu koriste druge osobne podatke (kao što je IP adresa).

Informacije koje nisu sadržane u ovom pravilu

Više detalja o prikupljanju ili obradi osobnih podataka može se zatražiti od Vlasnika u bilo kojem trenutku. Molimo pogledajte kontakt podatke na početku ovih Pravila privatnosti.

Promjene u Pravilima privatnosti

Vlasnik zadržava pravo izmjene ovih pravila privatnosti u bilo koje vrijeme, davanjem obavijesti svojim korisnicima na ovoj stranici i eventualno unutar ove internetske stranice i / ili – koliko je to tehnički i pravno izvedivo – slanje obavijesti korisnicima putem bilo kakvih podataka za kontakt dostupan Vlasniku. Preporučljivo je katkada provjeriti ovu stranicu, u odnosu na datum posljednje izmjene navedene na dnu.  

Ukoliko promjene utječu na postupke obrade obavljene na temelju suglasnosti korisnika, Vlasnik će prikupiti novi pristanak od Korisnika, gdje je to potrebno.

Definicije i zakonske reference

OSOBNI PODACI (ILI PODACI)

Sve informacije koje izravno, neizravno ili u vezi s drugim informacijama – uključujući osobni identifikacijski broj – omogućuju identifikaciju ili identifikaciju fizičke osobe.

UPOTREBA PODATAKA

Informacije prikupljene automatski putem ove internetske stranice (ili usluge treće strane korištene na ovoj web stranici), što može uključivati: IP adrese ili nazive domena računala korištene od strane korisnika koji koriste ovu web stranicu, adrese URI (Uniform Resource Identifier), vrijeme zahtjeva, način korištenja zahtjeva za slanje zahtjeva poslužitelju, veličina zaprimljene datoteke u odgovoru, numerički kod koji pokazuje status poslužitelja odgovor (uspješan ishod, pogreška itd.), zemlja podrijetla, značajke preglednika i operacijskog sustava koje koristi Korisnik, različite vremenske detalje po posjetu (npr. vrijeme provedeno na svakoj stranici unutar aplikacije) i pojedinosti o putu koji slijedi unutar Aplikacije s posebnim osvrtom na slijed posjećene stranice i druge parametre o operacijskom sustavu uređaja i / ili korisničkom informatičkom okruženju.

KORISNIK

Pojedinac koji koristi ovu web stranicu koja se, ako nije drugačije navedeno, podudara s podacima o Ispitaniku.

ISPITANIK

Fizička osoba na koju se odnose Osobni podaci. Ispitanik je svaka fizička osoba od koje prikupljate osobne podatke, kao gore navedeno. Za bilo koji podatak koji ispitanik daje, morate imati privolu.

IZVRŠITELJ OBRADE PODATAKA

Fizička ili pravna osoba, javno tijelo, agencija ili drugo tijelo koje obrađuje osobne podatke u ime voditelja, kako je opisano u ovim Pravilima privatnosti.

VODITELJ OBRADE PODATAKA (ILI VLASNIK)

Fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje sama ili zajedno s drugima određuje svrhe i načine obrade osobnih podataka, uključujući sigurnosne mjere vezane uz rad i korištenje ove internetske stranice. Voditelj obrade podataka, osim ako nije drugačije navedeno, je vlasnik ove web stranice. 

Također, u propisanim slučajevima, potrebno je imenovati i službenika za zaštitu osobnih podataka (DPO) – fizičku ili pravnu osobu koja će voditi zbirku osobnih podataka, pratiti obrasce ispitanika, odgovarati na njihove zahtjeve te vršiti komunikaciju s nadležnim tijelima ili barem imati osobu (pravnu ili fizičku) koja je educirana i osposobljena obavljati ove poslove.

Postoje i zajednički voditelji obrade, koji su dužni ugovorom riješiti svoje obveze i odgovornosti te podjelu uloga i učiniti navedeno dostupnim ispitaniku. Ovdje se podrazumijeva npr. poslodavac i knjigovodstvo, Vaš web shop u odnosu na informatičara, banku s kojom dijelite podatke ispitanika i ostalo.

OVA WEB STRANICA

Sredstvo kojim se prikupljaju i obrađuju osobni podaci korisnika.

SERVIS

Usluga koju pruža ova web stranica.

KOLAČIĆI

Mali skup podataka pohranjenih na korisničkom uređaju.

REFERENCA

Čl. 13/14 Uredbe (EU) 2016/679 (Opća uredba o zaštiti podataka).

Ova se pravila o privatnosti odnose isključivo na ovu web stranicu.

Zadnje ažuriranje: 25. rujna 2018.

Scroll to Top

Imate neko pitanje, trebate mali savjet oko WordPress web stranice ili me želite samo pozdraviti?

TVOJ FEEDBACK

volio bih čuti tvoje mišljenje, ideju ili prijedlog :)